Skip to Content

STMNT X DEFER

MIVEL TOVÁBBRA IS CÉLTUDATOSAN ALAKÍTJUK MÁRKÁNKAT, AZ STMNT ALKOTÓI EGYESÍTETTÉK ERŐIKET DEFERREL, A NAGYRA BECSÜLT MŰVÉSSZEL, HOGY VALAMI IGAZÁN KÜLÖNLEGESET HOZZANAK EL NEKTEK...

DEFERRŐL

Defer (@deferk2s) Los Angelesből származik. Elismert művész és a Los Angeles-i street art meghatározó alakja az 1980-as évek közepe óta.

Munkái azonnal felismerhetők jellegzetes, expresszív stílusukról, mely összemossa a graffiti, a tipográfia és a képzőművészet közötti határokat. Defer a szakma egyik legelismertebb alkotója.

Alkotásai olyan cégek termékeit díszítették, mint a Nike és a Beats by Dre – csak hogy néhányat említsünk. Ez a fény és a sötétség szembeállítása. Monokróm és színes – a gondos ismétlődéstől a frenetikus struktúrák szinte kontrollálatlan természetéig. Defer festményeiben a múltbeli élmények tükröződnek vissza.

Ezt egyfajta spirituális nyelvként írja le, mely minden médiumot áthat; sokrétű, rendkívül részletes vonalvezetés, amely az írás mögé bújtatott mélységeket rejt. A betűk folyamatossága organikusan mozog, ahogy számos stílus hibridje találkozik, például éles, szögletes vonalak párosulnak díszes írással.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen inspiráló személyiséggel dolgozhatunk együtt; a Defer által alkotott exkluzív, STMNT inspirálta disignt az All-in-One Cleanser (300 ml) limitált sorozatán mutatjuk be.

“ŐSZINTÉN KIFEJEZEM MAGAM A MUNKÁIMMAL. INSPIRÁLJON EZ MÁSOKAT IS AZ ALKOTÁSRA ÉS ÖNKIFEJEZÉSRE.”

– Defer.

A KREATÍV FOLYAMAT

Defer, a nagyra becsült művész (@deferk2s) megosztja gondolatait az STMNT All-in-One Cleanser (300 ml) limitált kiadású motívumának megtervezésével kapcsolatban, melyet a 2022-es Artist Edition együttműködés keretében készített.

“Az STMNT számára készült motívum megalkotásának első lépése az volt, hogy megtaláljam a módját annak, hogy őszintén kifejezzem a művészetemet. A második lépés pedig, hogy mindezt a megfelelő módon ábrázoljam.” – Defer.

Az egyedi STMNT design megalkotásakor Defer hű akart maradni kalligrafikus stílusához, mely egyben a márka üzenetét is tükrözi. Egy olyan design létrehozása volt a cél, mely átütő erejű nyomot hagy.

Stílusához hűen Defer olyan betűformákkal kezdte, amelyeknél a fókuszpont az 'STMNT' márkanévre, mint tipográfiára helyeződik, mielőtt – ahogy Defer mondja – absztrakt módon “eltörölné”. Ez ismétlődik a teljes alkotásban a díszes minták játékával; eredeti stílusban, kézzel festve, hogy egy igazán egyedi műalkotás szülessen. Defer számára az aranyszínű festék tudatos használata “a megértés és a megvilágosodás magasabb szintjét jelenti metafizikai értelemben.”

Itt is, mint minden műalkotásában, Defer számára fontos volt, hogy elérjen egy magasztos kifejezési módot, mely esztétikai és spirituális nagyságot képvisel.

“ÚGY ÉRZEM, MINTHA A LELKEM LEGMÉLYÉT FEJEZNÉM KI... SZERETEK A LEGEGYSZERŰBB ESZKÖZÖKKEL, ECSETEKKEL, FESTÉKKEL ÉS VÍZZEL FESTENI.”

– Defer.

#MAKEYOURSTMNT
OKTATÁS